Kesän kirjalista

Toivon, että kesäloma olisi niin rikas ja intensiivinen, että luettua tulisi todella vähän. Toisaalta vuosien varrella olen todennut, että juuri lukeminen on parasta lomaa. Lukeminen muualla kuin omilla hoodeilla, erikoisten baarien ja kahviloiden pöydissä, rantakivellä, laiturilla ja puiden alla, on suurta vaihtelua kotikissan elämään.

Tällaisia kirjoja olen suunnitellut lukevani kesän aikana:

Juha Hurme: Hullu  – kaikki naistenlehdet ovat tosin jo referoineet kirjan sisällön niin tehokkaasti, että voinko enää löytää kirjasta omaa näkökulmaa? Kirjassa kiinnostaa eniten Jyväskylän yliopisto-ulottuvuus, olen nimittäin itsekin meinannut tulla hulluksi Kortepohjan yo-kylän soluasunnossa.

Aki Ollikainen: Nälkävuosi – tässä sellainen pala Suomen historiaa, josta minulla ei ole mitään aiempaa tietoa.

Nais Mason: Toivo – kenialaisen hiv-positiivisen lesken selviytymistarina. Saattaa olla hieman essentialistinen, mutta tätä on kehuttu elämänmyönteisyydestä ja todellisesta naisvoimasta.

Fabio Geda: Krokotiilimeri – paperittomien kohtalosta Italiassa, perustuu kirjailijan tekemiin haastatteluihin lihaa ja verta olevien ihmisten kanssa

Anita Shreve: A Change in Altitude – kertoo Nairobista 70-luvulla ja amerikkalaisista ekspatriaateista siellä.

Giovanni Guareschi: Isä Camillon kylä – Italia-klassikko, joka kuuluu yleissivistykseen. Meillä oli tämä kirja kotona muinoin, mutten ehtinyt sitä lukea ennen suuria kirjapuhdistuksia.

Amanda Craig: Hearts and Minds – Lontoon paperittomista siirtolaisista ja ”alamaailmasta”. Toivottavasti olisi parempi kuin Monica Alin In the Kitchen ja ainakin yhtä hyvä kuin Chris Cleaven The Upper Hand.

Yvette Edwards: A Cupboard Full of Coats – salaisuuksien paljastamista karibialaisessa keittiössä Lontoossa, yummy!

Stephen Kelman: Pigeon English – ghanalaisen puolikielisen pojan tarina muutosta Lontooseen, erityisesti tuo kielikysymys kiinnostaa.

Leila Aboulela: Lyrics Alley – tätä kirjaa odotan näistä kaikista eniten, koska Aboulela on avannut minulle sata uutta maailmaa aiemmin. Sukutarina sudanilaisista Khartoumissa ja Kairossa. Taidan jättää urakan loppupäähän, jotta olisi oikein suuri porkkana.

Osa kirjoista tuli jo Amazonin kautta tänään. Amazon on siirtänyt rahtipalvelunsa Matkahuollolle, mikä jurppii, koska nyt ne kirjat pitää noutaa ”lähi-Siwasta”, joka meillä on kaikkea muuta kuin lähellä. Kirjojen noutoreissulla menikin sitten mukavasti puoli päivää, mutta tuli ainakin keskusteltua syvällisiä kirjoista parissakin kahvilassa matkan varrella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s