Saappaankorkoa etsimässä

Italialainen kaveri laittoi lomakuvansa Puglian maakunnasta facebookiin, pentele mitä meni tekemään. Puglia on se paikka, jonne kaikki turistien kansoittamissa Pohjois-Italian kaupungeissa asuvat lähtevät karkuun pahimman kauden aikana. Puglia on kaukana, melkein Albaniassa, siellä viljellään erityisesti oliiveja ja viiniä, ja sen historia ”idän porttina” vaikuttaa mystiseltä. Turkkilaisia laivoja on bongailtu rantojen vartiotorneista vuosisatojen ajan, arkkitehtuuri vaikuttaa paikoitellen hyvin epäeurooppalaiselta, kulttuurisia vaikutteita on taatusti tullut saappaan korkoon sekä Aasiasta ja Afrikasta ja myös lahden toiselta puolen Balkanilta ja Kreikasta. Tässä kuva ”trullista”, perinteisestä maatyöläisten nukkumapaikasta, joita nykyään käytetään aittoina. Turistit tietty maksavat maltaita sellaisessa nukkumisesta.

Ennen kaikkea hurahdin kuviin Puglian rannoista. Salven rantakaupunki tarjoaa Euroopan puhtaimman meriveden taatusti. Sen rannat on reitattu Italian parhaiksi Sardinian Costa Smeraldan rinnalla. Luulisin, myös, että sinne matkaavat Pohjois- Italian kaupunkilaiset ovat keskimääräistä tiedostavampaa porukkaa ekoasioissa. Kuvat antavat vaikutelman täydellisestä pilaantumattomuudesta.

Vesi ei ollut hullumpaa Sisiliassakaan, mutta osa rannoista oli huonosti hoidettuja ja roskaisia. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan puhdasta rantahiekkaa. Raivostun, kun näen joidenkin jättävän piknikin jäänteensä rannalle. Italiassa ei onneksi ole riskiä astumisesta rikkoutuneeseen kaljapulloon, kuten Koto-Suomessa, plussapisteitä siitä heille.

Eteläisen sijaintinsa vuoksi luulisin, että Puglia olisi loistokohde off season-aikaan. Joko syys- tai hiihtolomalla. Kuulemma lokakuussakin vesi on täysin uintikelpoista. Tämän vuoden lomakiintiömme on jo täynnä, mutta luulisin, että löydän itseni tuolta vuonna 2013 tai 2014. Mutta ennen kuin alan haaveilla lisää, aion ottaa selvää maakunnan julkisen liikenteen tilasta. Tai lähden reissuun ajokortin omaavan kaverin kanssa. Halvimmalla tuolla lomailisi ison kaveriporukan kanssa, siellä on paljon edullisia loma-asuntoja, joissa voi nukkua jopa 10 ihmistä.

Kirjaidea Euroopan salaisista piilopaikoista muhii mielessä, tosin niistä kirjoittaminen on perverssiä, koska jos niiden haluaa säilyvän salaisuuksina, silloin niistä ei kuulu pihahtaakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s