Millainen ihminen eksyy Matkamessuille?

SerengetiSafariSain ilmaisliput Matkamessuille Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta. Koska kotioppäin-ajattelu on vallannut mieleni, en voinut jättää mahdollisuutta väliin, vaikka rahatilanne ei kannusta Tampereelta poistumiseen. Varasin siis Onnibus-liput edestakaisin, silläkin riskillä, etten heräisi aamukuudelta Hervannasta lähtevään vuoroon. Onnibus olisi muuten loistava mahdollisuus meille itäpuolen Tamperetta asuville, mutta vuorojen aikataulut tuntuvat epäinhimillisiltä. Ymmärrän kyllä, että esim. Helsinki-Tampere- vuoro on suunniteltu ennen kaikkea työmatkalaisille, joiden on ehdittävä aamuksi töihin ja illaksi kotiin. Onnibus toimii mielestäni tehokkaammin kuin Matkahuolto, siksi, että sen reiteillä on vähemmän välipysähdyksiä. Parhaimmillaan sitä käyttäessä kotiin voi ehtiä lyhyemmässä ajassa kuin junalla.

Niin, minulla ei ollut mitään käsitystä, miksi mennä Matkamessuille. Olen toistaiseksi ollut lahjakas löytämään uusia matkakohteita aivan itsenäisesti, enkä yleensä lue minkään matkanjärjestäjän katalogeja. Esitteiden ja muun krääsän kotiin kantaminen on epäekologista, ja kiihdyttää vaan entisestään globaalisti epäreilua teollisuutta. Kaiken tarvitsemansa tiedon yleensä saa netistä, ja mitä ei sieltä saa, voi saada paikan päältä ihmisiltä.

Nukuin pommiinja jouduin lähtemään messureissulle junalla. Harmittava takaisku, mutta koska olin jo sopinut tapaamisia ihmisten kanssa ja halusin päiväksi pois Tampereelta, ei ollut muuta vaihtoehtoa.

Helsingissä tapasin rakkaan  koulukaverin ja veljen, tutustuin uuteen Kaisa-kirjastoon (zeeeen!) ja kiinnostavaan kruununhakalaiseen työtilaan/musastudioon Das Båtiin ja shoppailin minimibudjetilla. Sää tuntui jäätävältä (pahimmillaan -27), koska aamusähellyksestä johtuen en ollut ehtinyt pukeutua kunnolla ja tunnetusti rannikolla pakkasviima on julmempi kuin sisämaassa. Yhtään valokuvaakaan en naparetkeltäni ottanut, koska oli työ ja tuska pysytellä elävänä.

Messuista: järkyttävän ruuhkaista, hektistä ja kaupallista. Joissain pisteissä oli mahtavat tarjoilut ja oleskelutilat. Jos olisin ollut oikein kotioppäin, olisin huolehtinut koko päivän ravinnosta, mutta minua aina ahdistaa tungos ilmaisten suupalojen ympärillä. Paras piste oli italialaisen Puglian (Apulian) ständi, jossa ei ollut ruuhkaa ja josta sai konkreettisia vinkkejä reissaamiseen Etelä-Italiassa. Pugliasta postasinkin jo tänne loppukesästä, alue on edelleen tulevien reissukohteideni top 3-kärjessä. Itselleni strategista tulevissa reissuissa on Ryanairin jatkosuunnitelma Tampereelta lennettäessä. Jos Roomaan on edelleen yhteys, sitten Puglia on varteenotettava kohde.

Kaukomatkoista tutustuin Kenian ja Sansibarin tarjontaan, mutta tällä hetkellä ne ovat kaukaisia haaveita. Kävin kiinnostavan keskustelun nairobilaisen matkanjärjestäjänaisen kanssa, joka oli lentänyt Helsinkiin vain esitelläkseen safareitaan. Hän olisi mielellään räätälöinyt minulle oman paketin, jonka aikana tutustuisin maaseudun naisiin ja heidän yritystoimintaansa. Vaikutti, että monen muunkin eksoottisemman kohteen esittelijät olivat tulleet paikalle sieltä kaukaa.

Jos messuista jotain hyvää etsii, niin kotimaan puoli tuntui toimivan paremmin kuin eksokohteiden, ja maakuntien tarjonnan esittely tuntuu reilummalta businekselta kuin karibialaisten risteilyalusten. Pohjois-Karjalan pisteessä keskipisteenä oli minulle jo tuttu Hermannin kauppa-auto, oululaiset kirmasivat puolialastomina kivikauden turkiksissaan ja länsirannikon pikkukuntien ja Turun saariston tarjonta tuntui erityisen houkuttelevalta.

Taisin eksyä Matkamessuille silkasta ahneudesta, ja luulen, että tilaisuus hyödyttää enemmän ammattilaisia kuin tavallista tallaajaa. Vanhalle ja varakkaalle väelle messut tarjoavat loputtomia mahdollisuuksia, mutta meille köyhille suurin jännitys taitaa kohdistua niihin kymmeniin kilpailukuponkeihin, joita tuli päivän aikana täytettyä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s