Hyviä uutisia Ghanasta

INKUTO-6430032350431Harvoin kommentoin naistenlehtien juttuja, vaikka harrastankin niitä samalla intensiteetillä kuin chicklittiä. Mutta uusimmassa Olivia-lehdessä oli upea juttu ghanalaisesta Edem Agbekey-Taylorista, joka on toiminut hierojana ja pyörittänyt Inkuto-nimistä kosmetiikkafirmaa jo kuuden vuoden ajan. Kotimaassaan Edem työskenteli mm. automekaanikkona, mutta päätti jo aikuisena naisena lähteä opiskelemaan kiinteistöalaa Suomeen. Reissun piti kestää vain puoli vuotta, mutta toisin kävi. Loput voitte lukea Oliviasta.

Inkuto tekee saippuoita, kasvon- ja vartalonhoitotuotteita ghanalaisista raaka-aineista; Edem työllistää 65 naista kotimaassaan raaka-aineiden kerääjinä ja viljelijöinä. Kosmetiikka valmistetaan loppuun asti hänen omalla kaupallaan Helsingin Lapinlahdessa. Tuotteita valmistetaan sopivasti, niitä voi tilata nettikaupasta tai ostaa ekologisista puodeista kuten Ruohonjuuresta tai Ekolosta isoissa kaupungeissa. Itse ihastuin mustaan saippuaan, joka on Inkuton valikoiman todellinen supertuote. Musta saippua tehdään kookosöljystä ja kaakaopapujen tuhkasta, sillä on vahva antiseptinen vaikutus ja se auttaa sekä kuivaan että rasvaiseen ihoon. Ilmeisesti sitä voi myös kokeilla shampoona. Aion itse kokeilla sitä kasvojeni ja päänahkani atooppisille alueille. Tuotetta kannattaa käyttää yhdessä karitévoin kanssa. Minun ihoni autiomaahan tuotteita taatusti uppoaa enemmän kuin normaaliin ihmiseen.

Parantavan vaikutuksen lisäksi tuotteessa inspiroi suora kontakti Ghanaan, ghanalaisiin maalaisnaisiin, joiden elämää Inkuto koittaa parantaa pienin askelin. Lisäksi himottaisi kokeilla Edemin inkwa-hierontapalveluja. Varmasti hänen klinikalleen alkaa jo olla mahtava jono…(helsinkiläiset kaverit, kaikki hop sinne!)

2 kommenttia artikkeliin ”Hyviä uutisia Ghanasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s