Niisutuskreemin salaisuus

163Kävin juniorin kanssa pikavisiitillä Tallinnassa jo kesän alkajaisiksi. Suurimman osan ajasta vietimme Silja Europalla, jolla ei varsinaisesti tapahtunut mitään. Tallinnassa piipahtamisen kohteeksi muodostui kosmetiikka, jota en helposti saa haltuuni Tampereella. Pyörimme myös muissa kaupoissa keskustan alueella ja vanhassakaupungissa, mutta aikaa oli niin rajoitetusti, ettei mihinkään pystynyt keskittymään kunnolla. Tällaiset matkat ovat aina susia – päällimmäiseksi jää paha mieli kaikesta siitä, mitä ei ehdi nähdä ja kokea.

Puhas Loodus-tuotteet ovat virolaista luonnonkosmetiikkaa, joiden hinta-laatu suhde on loistava – maksavathan useimmat tuubit ja purtilot alle 5 e. Ne eivät tosin ole puhdasta luomua, vaan ovat verrattavissa vaikka Lumeneen. Monenmoista niisutuskreemiä (kosteusvoidetta) tuli mukaan 2-3 euron hinnoin. Niitä en ole vielä ehtinyt paljoa käyttää, mutta sarjan mustikkainen kasvojenpuhdistusgeeli on jo melkein loppu ja tuntunut todella miellyttävältä ja raikkaalta.

Löysin myös kauan etsimäni Lush-putiikin. Lushia saa Helsingistäkin, mutta Tallinnasta hieman halvemmalla. Tallinnan Lushissa oli loistava palvelu, sain hamstrattua loppuvuoden tarpeikseni ikisuosikkiani Karma-saippuaa ja kaupan päälle tuli anteliaat kylkiäiset. Kauppa sijaitsee Viru-hotellia vastapäätä olevassa Foorum-keskuksessa, jossa on enimmäkseen törkykalliita putiikkeja ja unelias meininki.

Sain myös vinkkiä venäläisestä Natura Siberica-sarjasta, joka on eurooppalaisen standardin mukaan ekosertifioitu ja sitä ostetaan nettikauppojen välityksellä ympäri maailman. Tyylikkäät pakkaukset ja ripaus Idän eksotiikkaa, houkuttelee. Tätäkin sarjaa saa Tallinnan isommista supermarketeista samasta hyllystä kuin Puhas Loodusta. Hieman arvokkaampaa, muttei kuitenkaan niin kallista kuin vaikka Dr. Haushcka tai Weleda.  Tätä voisi kokeilla ensi kerralla.

Palaan Viroon pidemmälle reissulle pian – nyt keskiössä ei tule olemaan kosmetiikka, vaan folklore ja lähihistoria. Koska en ole koskaan poistunut Viron-reissuillani Tallinnan kaupungin rajojen taa, edessäni on uusi maailma ja toivottavasti roppakaupalla muita kuin kaupallisia rasteja. Myös villi luonto kiinnostaa – ehkä Riianlahden saaristosta löytyy se niisutuskreemin salaisuus.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s