Blogistanian lukumaratoni 9-11.7.2016

imageLukumaratoni sattui minulle hyvin aktiiviseen viikonloppuun, joten en ole täysin maratonikunnossa. Aloitin maratonin tänään 10.7 aamusella klo 9 aikaan ja teemana ovat keskeneräiset kirjat.

9.00-10.30. Saatan loppuun hyvin riipivän itävaltalaisdekkarin, Ursula Poznanskin Äänet. Luen kirjaa intialaisten kavereiden olohuoneessa Vantaalla kuunnellen samalla malayalamin kielistä parisuhdekeskustelua. Kavereiden tamarindipuu on koristanut heidän kotiaan jo 15 vuoden ajan. He ovat ystäviä, joiden luona voin huoletta lukea omaa kirjaa ilman, että he kokisivat sen epäsosiaalisena. Sessio päätyi luksusaamiaiseen, jossa oli mm. kookosmaitoa, cashewpähkinöitä ja tuoretta korianteria. Sivumäärä n. 50.

image13.15-16.30 Helsingin Kamppi-Tampereen Koskipuisto. Vastapainoksi synkän angstiselle dekkarille saatan loppuun Dieter Herman Schmitzin kiinnostavan etnologisen kuvauksen Täällä pohjoisnavan alla. Bussimatka Tampereelle sujuu ilman draamaa, tosin jään meditoimaan Valkeakosken kohdalla, erityisesti Sääksmäen sillalla, jonka näkymät ovat täydelliset. Kirja on täydellistä matkalukemista, varsinkin, kun olen muiden harjoitteiden lisäksi palaamassa Tallinnan kliseiseltä risteilyltä. Kirjassa kun tehdään varsin hehkeä initiaatioriitti laivalla, risteilyllä, jossa ei käydä lainkaan maissa. Nauran ääneen monessa kohdassa. Takaisku reissuun tulee Koskipuistossa, jossa bussi nro 10 ajaa ohitseni huolimatta siitä, että viittilöin sille innokkaasti. Tampereella kesäsunnuntaisin tuollainen takaisku tietää puolen tunnin lisäodotusta. PRKL! Kiroilen syvään raskaine kantamuksineni, joihin kuuluu mm. Tallinnan viinit ja intialaista ruokaa. Siitä olen iloinen, että lukeminen jatkuu illemmalla saman pilau-riisiaterian äärellä kuin aamulla. Sivumäärä: n. 150.

18.00- 24.00 Luen Iris Kähärin Kesämaata, mikä sijoittuu 1910-luvun Viipuriin ja sen saaristoon. Kuitenkin fiilistelen enemmän viikonlopun Herättäjäjuhlia ja niiden kuvasatoa sosiaalisessa mediassa. Olohuoneessani aletaan valmistella myös illan kisastudiota (jalkapallon EM, Portugali-Ranska),  joten keskittyminen kirjaan on heikohkoa. Sivumäärä n. 50.

Palaan kirjojen antiin myöhemmin tällä viikolla erillisin postauksin. Maraton ei osaltani onnistunut tällä kertaa täydessä hengessä, 250 sivua on kaltaiseltani pikalukijalta heikohko tulos. Tosin itse olen hitaan lukemisen kannattaja, eikä lukumaraton edistä tekstien omaksumista. Yhteisöllisenä hauskanpitona idea toimii. Itse en osaa tagata näitä haasteita, joten osallistumiseni jää usein kanssabloggareilta huomaamatta.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s