Blogini kestosuosikit – nostalgiaa

En aina ehdi lukea blogini statistiikkaa, ja hyvin menee silloin, kun en ole noteeraannut sitä aikoihin. Blogissani käy päivittäin noin 50-100 henkilöä, ja välillä tulee ”piikkejä”, että kävijämäärä tuplaantuu tai jopa triplaantuu. Joskus on ollut trafiikkia jopa yli 1000. Tänään on reippaasti yli 100 kävijän päivä. Stats are boomin!

Alle 50 kävijän päivät ovat surkeita. Kävijämäärät kasvavat aina, kun joku vinkkaa blogista somessa, onnekseni sekä kirjailijat että kustantajat tekevät sitä aika ajoin. Bloggauksessa parasta on, että saan välillä palautetta kirjailijoilta itseltään. Tämän vuoksi jaksan tarpoa tätä orjantappuratietä.

Blogiani luetaan myös ulkomailla, varsinkin Yhdysvalloissa, ja luulisin heidän olevan suomalaisten siirtolaisten perillisiä. Muualla sitä luetaan eniten Norjassa ja Itä-Aasian maissa. Kiitos kaikille, jotka lukevat tätä ”puolikielisinä” tai Google Translatorin kautta.

Jokunen Suomessa asuva maahanmuuttajaystäväni niin tekee, olen myös saanut kiitosta siitä, että olen avannut jonkun kirjan maisemaa, jota hän ei ole osannut lukea. Nämä palautteet lämmittävät sydäntäni erityisesti.

Blogissani on kaksi lukijoiden kestosuosikkia, jotka esiintyvät lukijatilastoissa viikottain. Kuningatartekstit ovat:

Tampere jaksaa aina yllättää (Tämä kertoo Tampereen Hervannassa sijaitsevassa Saulin kaupasta, jonka meininki meni minulla kaiken ymmärryksen yli. Siis Tampereella, 2010-luvulla. Koirankarvat ja ikivanhat pehmolelut.)

Pulska emäntä ei ole aina kunniaksi (Tämä kertoo Johannes Linnankosken teoksesta Pakolaiset, joka kuvaa Suomen sisäistä pakolaisuutta takavuosina. Postaukseen tuli kiinnostavia kommentteja, ehkä siksi sitä luetaan. Tämän postauksen suosio varsinkin kiinnostaa. Miksi?)

Itse en ylpeilisi näistä, mutta nämä ovat blogijournalistisen urani tähtihetkiä. Mitkä ovat omasi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s